Terug naar overzicht
PRO Cd&v als kartel naar de verkiezingen

PRO CD&V als kartel naar de verkiezingen in Leopoldsburg

CD&V en PRO gaan in Leopoldsburg samen naar de verkiezingen van 13 oktober 2024. 

De voorbije jaren heeft zich in Leopoldsburg een goede dynamiek ontwikkeld tussen de meerderheid en oppositie. Zo ging de meerderheid in op de vraag van de oppositie tot een bestuurskrachtanalyse en werden zij hierin betrokken. Maar er werden bijvoorbeeld ook voorstellen van de oppositie rond mobiliteit op de gemeenteraad goedgekeurd. Er is een goede verhouding tussen CD&V en PRO wat de inwoner van Leopoldsburg enkel ten goede komt.

“Op lokaal vlak is hierdoor een gezamenlijke ambitie ontstaan om het beste voor de inwoners te blijven doen. Daarom gaan we samen als PRO CD&V naar de verkiezingen. Deze samenwerking werd voorgelegd en goedgekeurd door de respectievelijke partijbesturen.

De komende gemeenteraadsverkiezingen zullen voor de toekomst en het bestuur van Leopoldsburg belangrijk zijn. Daarom willen wij het kartel zijn van de constructieve krachten in onze gemeente.” zeggen de lokale voorzitters Bilal Kocyigit (CD&V) en Kevin Segers (PRO).

Wij zullen samen de komende maanden ons oor te luisteren leggen bij de inwoners van Leopoldsburg en ons verkiezingsprogramma uitschrijven. Maar ook samen op zoek gaan naar mensen die zich willen engageren in de lokale politiek door op onze open lijst te komen staan.

Wouter Beke: “PRO heeft zich in de oppositie altijd als een constructieve partij getoond met tussenkomsten in de gemeenteraad gebaseerd op grote dossierkennis. Wij willen de partijpolitiek overstijgen en de krachten bundelen van alle mensen die het goed voorhebben met Leopoldsburg.  Daarom slaan we de handen in elkaar. “

Danny Bloemen: “Er staan ons de komende jaren verschillende uitdagingen te wachten. Om iets te bereiken kan je beter ‘samenwerken’ dan ‘tegenwerken’. Zo willen we meebouwen aan de toekomst van Leopoldsburg. Bij CD&V vonden we al snel heel wat raakpunten, zowel op menselijk als op inhoudelijk vlak.”

Deel dit bericht

Reageer op dit artikel